Referat: Skanör Falsterbo IF - AIF Barrikaden

Florian Micke Martin Henke

Park Sandell Jönsson Visvari

Alex Palle

avb. Andy, Stefan, Dennis

Vi började matchen i extrem vind, det blåste ner mot ena hörnflaggan men det kändes som det var rak motvind på grund av vindens styrka.
Vi hade valt motvind för att kunna flytta fram positionerna i andra halvlek, och i första hand rikta in oss på försvar första 45.
Mycket riktigt blev det också mycket försvar i den första halvleken. Båda lagen hade svårt att få något ordnat spel i den hårda blåsten. Skanör som hade medvind tog dock relativt tidigt ett klart kommando, och vi hade i princip inte ett enda anfall på hela halvleken. Och hade väldigt svårt att ha bollen under kontroll i någon lagdel ( förutom när Raffa promenerade runt med bollen i eget straffområde)

Efter lite problem med en del långbollar i vinden första kvarten tog vårt försvar hand om det inte alltför många bra anfall skanör hade och vi försvarade oss bra med hela laget. Däremot fick de väldigt många hörnor/frisparkar som i medvinden kändes väldigt farliga flera gånger.

Totalt sett en dålig halvlek ifrån båda lagen(lite mer ifrån oss) i svår vind, där vi trots dåligt spel och totalt underläge försvarar oss på ett ok sätt i motvinden.

Inga byten inför andra halvlek. Andy kom in istället för Park efter ca 70 minuter, och stefan strax efter istället för Visvari
Vi hade ambitionen att flytta fram spelet rejält i andra halvlek i medvinden och gå för 3 pinnar. Snabbt blev man dock varse att det inte skulle bli speciellt lätt. förmodligen var det inte enbart på grund av vinden vi varit så nertryckta i första halvlek.

I andra halvlek kom vi på grund av vinden upp lite högre i banan men hade fortfarande förtvivlat svårt att att skapa något som helst framåt, däremot fick de på grund av att vi lockades upp lite utrymme att vinna boll och ställa om på oss gång efter annan. och man måste säga att vårt försvar inte verkade speciellt samspelt eller väl fungerande. Samtidigt som mittfält/anfall tappade boll och förlorade andra bollar på löpande band. lite av en total genomklappning i början av andra halvlek och efter 3-0 målet var matchen definitivt slut( men kanske redan efter 2-0 på straff)
redan de första 10 minuterna var de nära ett par gånger men vi lyckades rädda upp de situationerna och 1-0 kom efter ca 10 minuter, följt av 2-0 efter ca 20 minuter på en inte helt solklar straff.
Vi hade några få fasta högt upp varav en blev till nick mot mål , men inte speciellt nära, och ett skott ifrån 40 meter en bra bit utanför, och det var nog det enda vi skapade på hela matchen.
3-0 kom väldigt tätt efter deras 2-0 mål och sen var matchen död, vi hade efter 3-0 en kort period med ett par rätt bra anfall på vänster kanten men utan att det blev direkt farligt.
sen fastställde de slutresultatet 4-0 en bit innan slutet.

En match vi faktiskt redan glömt..(därav reservation för att tidsangivelserna kan vara felaktiga)